وي با اشاره به اينکه سالانه بيش از يک ميليون نفر از ايرانيان به کشور ترکيه سفر ميکنند، اظهار داشت: اين در حالي است که گردشگراني که از ترکيه به ايران سفر ميکنند يک سوم اين تعداد هستند.
معاون رئيس جمهور ادامه داد: حال که عزم جدي دو کشور بر توسعه روابط فرهنگي واقع شده تعادل ميان گردشگران دو کشور از اهميتي بسزا برخوردار است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشورمان تصريح کرد: با توجه به اينکه در حال حاضر مشکلي در صدور رواديد دو کشور وجود ندارد بايد به سمت تعادل تعداد گردشگران رفته تا ايران نيز بتواند ميزبان مناسبي در اين بخش باشد.
بقايي با بيان اينکه پيشنهاد ايران براي گسترش تعاملات ايجاد خطوط هوايي ميان مناطق آزاد و شهرهايي چون استانبول است، گفت: مناطق آزاد ايران از توانمنديها و پتانسيلهاي بالايي برخوردار است که با ايجاد خطوط هوايي امکان بهره برداري از آنها به وجود ميآيد.
وي در ادامه اظهار داشت: ايران در حال حاضر يک هزار منطقه نمونه گردشگري را آماده کرده است که در همين جا آمادگي خود را براي جذب سرمايه گذار خارجي در سطح عالي اعلام ميکنيم.
اين مقام مسئول افزود: در حال حاضر در کشور ما سرمايه گذاران خارجي با سطحي مناسب از رضايتمندي فعاليت ميکنند که به دنبال جذب تعداد بيشتري از آنها به ويژه از کشورهاي همسايه هستيم.
معاون رئيس جمهور اضافه کرد: ايران همچنين آمادگي خود را براي تأسيس بانک مشترک، بانک ترکيهاي در مناطق آزاد کشور و زمينه سازي براي ساخت هتل را نيز اعلام ميکند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي با تأکيد بر اينکه نزديکي دو کشور و موقعيت قابل قبول ايران به عنوان يک پل ارتباطي در تعاملات نزديکتر راهگشا خواهد بود، ادامه داد: ما به دنبال روابط قويتر با کشور ترکيه است که در همين راستا انعقاد تفاهمنامه و يا عقد نامه ميتواند به همکاريهاي ميان دو کشور صورت عملياتيتر دهد.
بقايي خاطرنشان کرد: هدف از گردهماي مسئولان دو کشور انجام فعاليتهاي ماندگار در حوزه ميراث فرهنگي و گردشگري است که به نظر ميرسد با شناخت بيشتر امکان تحقق برنامهها بيشتر خواهد شد.
وي ياد آور شد: دو ملت ايران و ترکيه از گذشته قرابت و نزديکي زيادي با هم داشتهاند که اميدورايم برپايي اقدامات فرهنگي چون نمايشگاه شکوه فرهنگ ايراني به نزديکي بيشتر ختم شود.
111/
انتهای پیام/